• IKOS Consult: organisatieontwikkeling door leiderschapsontwikkeling
  • IKOS Consult inspireert en brengt veiligheid om zaken te bespreken
  • IKOS Consult: organisatieontwikkeling door leiderschapsontwikkeling
  • IKOS Consult inspireert en brengt veiligheid om zaken te bespreken
Obama

Inspirerende lessen van Obama

Net als velen (vermoed ik) had ik vorige week wat moeite om na de vakantie de draad weer op te pakken. Ik liet me makkelijk verleiden de krant te spellen, uitgebreid koffie te drinken en wat te struinen op het internet. Dat levert soms ook onvermoede kadootjes op! Zo zag ik opnieuw, met tranen in mijn ogen, de speech van Obama die hij hield naar aanleiding van de moorden in Charleston op woensdag 17 juni 2015.

Negen mensen werden in de kelder van een kerk vermoord door een racist. Een brute daad die voor verwarring, boosheid en verdriet zorgde in Charleston en de rest van de Verenigde Staten. Clementa Pickney, voorganger in de kerk waar de moord plaatsvond en senator van de staat Carolina , was het bekendste slachtoffer. Obama herdacht hem op een prachtige manier die verder ging dan een herdenking alleen!

https://www.youtube.com/watch?v=RK7tYOVd0Hs

Hij plaatste de gebeurtenis in een historische context. ‘Soms kost het tijd om de dingen te zien voor wat ze zijn’, zo wist hij overtuigend uit te leggen. Dan is het belangrijk om onder ogen te zien dat we, wellicht onbewust, vooroordelen hebben die onze manier van kijken en handelen beïnvloeden. Er is nog veel racisme in de VS! Zelfbewustzijn en hard werken is nodig om dat onder ogen te zien en te doorbreken. Obama zei het zo:

That history can’t be a sword to justify injustice, or a shield against progress, but must be a manual for how to avoid repeating the mistakes of the past — how to break the cycle.

Wat een prachtige uitspraak! Eén van de vele voorbeelden waarin Obama voor mij liet zien wat een verbindend leider doet. Hij verbond een (tragische) gebeurtenis met het grotere verhaal van de Verenigde Staten. Hij liet zien hoe één incident illustreert wat er in de onderstroom aanwezig is en gaf daarmee woorden aan de teleurstelling, boosheid en het verdriet van aanwezigen. Tegelijkertijd bouwde hij aan vertrouwen dat, hoe pijnlijk ook, deze gebeurtenis een bijdrage kan leveren aan het doorbreken van de patronen waaruit dit drama was ontstaan.

Daarmee mobiliseerde hij betrokkenheid. Ontstond er energie voor verandering. Hij had de impact die veel leiders van veranderaars graag willen. Al hebben weinigen van ons het talent van Obama, zijn speech biedt mooie aanknopingspunten voor leiders die verandering willen realiseren:

Verbinding begint bij jezelf
Mensen worden geraakt als je zelf geraakt bent. Persoonlijke betrokkenheid is een voorwaarde om geloofwaardig en authentiek over te komen. Het fundament van een krachtige boodschap is geworteld in de overtuigingen en betrokkenheid van de leider zelf. Dat vraagt zelfkennis en zelfonderzoek!

Leer van het verleden
Terugkijken helpt. Door terug te kijken leren we te duiden wat in het hier-en-nu gebeurt. In onze geschiedenis zijn lessen te vinden voor succesvolle veranderingen in de toekomst. In het verbinden van het verleden met de toekomst ontstaat er ruimte en draagvlak voor verandering.

Het kleine verhaal maakt het grotere verhaal tastbaar
Op zichzelf staande gebeurtenissen laten iets zien van de voedingsbodem waaruit ze zijn ontstaan. In het duiden van kleine gebeurtenissen en ze te verbinden met die voedingsbodem, wordt de achterliggende dynamiek zichtbaar. Ongrijpbare, abstracte thema’s worden daarmee concreet en tastbaar. Bovendien ontstaat daarin perspectief op nieuw handelen. Dat werkt!

Ik daag je uit. Pas deze tips eens toe op het eerstvolgende moment dat je impact wilt hebben op collega’s, medewerkers of een opdrachtgever. Ik doe mee!

IKOS Consult – Roeland Bosch ondersteunt organisaties in het formuleren van hun veranderopgave en verbindt dat met de opgave voor leiders. Hij gelooft dat organisatieontwikkeling ontstaat door leiderschapsontwikkeling. Zelfkennis en zelfbewustzijn zijn essentiële stappen om tot deze synergie te komen. Daardoor ontstaat er meer werkplezier en mooiere resultaten. Op inspirerende wijze draagt hij bij aan het realiseren van organisaties waar die synergie bestaat. De kunst van verbinden….

Meer informatie over werkwijze en aanbod vind je op www.ikosconsult.nl

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink. Reacties zijn gesloten, maar u kunt een trackback achterlaten: Trackback URL.