• IKOS Consult: organisatieontwikkeling door leiderschapsontwikkeling
  • IKOS Consult inspireert en brengt veiligheid om zaken te bespreken
  • IKOS Consult: organisatieontwikkeling door leiderschapsontwikkeling
  • IKOS Consult inspireert en brengt veiligheid om zaken te bespreken
I am bossy

I am not bossy, I am the boss

‘I am not bossy, I am the boss’. Het is de slotzin, door Beyonce uitgesproken, in een kort filmpje wat enige tijd geleden op het internet verscheen (https://www.youtube.com/watch?v=6dynbzMlCcw). In dit filmpje roepen prominente, krachtige vrouwen uit de Verenigde Staten op het woord ‘bossy’ voor meisjes uit te bannen. Het zou stigmatiserend werken en meisjes tegenhouden hun ambities te realiseren.

Het filmpje raakt me. Om te beginnen als vader van ‘een dochter met leiderschapskwaliteiten (okay, soms is ze gewoon eigenwijs en koppig). Door het filmpje vroeg ik me af of ik haar gedrag te snel als ‘bazig’ labelde. En ja, misschien wel! Ik kijk met iets meer waardering naar het gemak waarmee ze vriendinnetjes weet te overtuigen van haar spelregels en zie haar vermogen om anderen te ‘leiden’.

In tweede instantie raakt het filmpje mij omdat het ingaat op de vraag of leiders worden ‘gemaakt’ of ‘geboren’. Kun je in jonge meisjes en jongens de leiders van morgen herkennen? Hebben sommige mensen ‘het’ en zullen anderen ‘het’ nooit hebben of krijgen? Een omgeving die jouw talenten negatief beoordeelt zou daarmee verantwoordelijk zijn voor het niet tot bloei komen van die potentie tot leiderschap. Zelf geloof ik dit niet.

Ik denk dat mensen en dus ook leiders niet worden geboren of gemaakt. Hoe ontwikkelen mensen zich tot authentieke, zelfbewuste leiders?  Voor mij hebben inspirerende leiders weet van hun sterke eigenschappen én over de manier waarop ze die eigenschappen goed in kunnen zetten. De nodige zelfreflectie en feedback hebben geleid tot een reëel zelfbeeld. Ze kunnen hun eigenschappen bewust inzetten in plaats van dat die eigenschappen als een reflex de regie overnemen op spannende momenten.

Genen en afkomst hebben invloed op wie we zijn. Maar niet alleen. Echte leiders onderscheiden zich door de gedrevenheid waarmee ze aan zichzelf blijven werken en zo hun persoonlijk leiderschap vergroten. Niet ter meerdere eer en glorie van henzelf maar om bij te dragen aan plannen die voor hen belangrijk zijn.

Beyoncé is daarin een intrigerend voorbeeld. Als artiest gebruikt ze haar positie om op een zelfbewuste manier aandacht te vragen voor onderwerpen waar ze in gelooft. Dat inspireert en brengt beweging. Is dat niet wat alle leiders willen?

Het nodige zelfonderzoek is daarmee een voorwaarde voor leiders om te groeien en hun potentie ten volle te kunnen realiseren. Kijk of je de volgende drie vragen kunt beantwoorden:

  • Wat zijn mijn ambities en welke waarden zijn voor mij leidend in werk?
  • Welk talenten zet ik in en welke aandachtspunten kan ik daarin voor mezelf benoemen?
  • Hoe vergroot ik de regie op mijn eigen gedrag?

Daarmee is leiderschap vooral het resultaat van de inspanning om jezelf beter te leren kennen en zo de regie over je gedrag te vergroten. Dat stelt je in staat het verschil te maken wat jou voor ogen staat!

Wie en wat hebben bijgedragen aan de ontwikkeling van jouw leiderschap? Hoe vergroot jij de regie op je eigen gedrag?

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink. Reacties zijn gesloten, maar u kunt een trackback achterlaten: Trackback URL.