• IKOS Consult: organisatieontwikkeling door leiderschapsontwikkeling
  • IKOS Consult inspireert en brengt veiligheid om zaken te bespreken
  • IKOS Consult: organisatieontwikkeling door leiderschapsontwikkeling
  • IKOS Consult inspireert en brengt veiligheid om zaken te bespreken
Vuurwerk 2018

Geslaagde goede voornemens voor 2018

Het is een vraag die me de afgelopen week al een aantal keer is gesteld: heb je nog goede voornemens? De magische gedachte dat het nieuwe jaar er voor gaat zorgen dat sluimerende wensen plotsklaps worden gerealiseerd geeft blijkbaar hoop. En het zou ook mooi zijn! Dat het nieuwe jaar er voor zorgt dat ik een nieuw mens ben geworden die nooit meer verlangt naar dat vierde glas wijn of echt op tijd naar huis gaat als ik me dat had voorgenomen. Maar wat maakt het toch zo ingewikkeld om gedachtes rondom onze voornemens ook echt om te zetten in ander gedrag?

Terwijl ik op de fiets naar de sportschool zat realiseerde ik het me opeens: ik roep vaak dat ‘ons hoofd slim is en ons lichaam wijs’. Maar ik vind het zelf nog knap lastig om deze ‘wijsheid’ in mijn dagelijks leven toe te passen. Ik bedenk mijn goede voornemens, maar doorleef ze niet echt. En raak teleurgesteld als ik toch ‘Ja’ zeg tegen een opdracht die ten koste gaat van de rust die ik zeg zo graag te willen.

Ons hoofd is slim en snapt heel goed dat afvallen vraagt om minder eten en drinken. Dat beter samenwerken vraagt om meer en eerder informatie te delen met anderen. Maar elke keer blijkt dat onze keuzes niet gemaakt worden op basis van deze gedachtes. Het is ons lijf, met al haar overtuigingen, opgeslagen ervaringen en onderhuidse emoties die ons gedrag sturen.

Het onderzoek naar die ‘onderstroom’ helpt om tot gedragsverandering te komen. Als we onderkennen dat ons gedrag zich niet laat leiden door slimme gedachtes gaan we andere vragen stellen. Ook bij organisatieontwikkeling vallen we elke keer weer in de valkuil dat de logica van ons verhaal mensen ertoe zal brengen meer samen te werken, innovatiever te zijn of klantgerichter te worden. En vergeten we te onderzoeken welke oude overtuigingen aandacht verdienen, welke onverwerkte ervaringen uit het verleden nog sporen nalaten of kijken we onvoldoende naar de emotionele kant van de verandering. Veranderverhalen die niet doorleefd zijn en niet aansluiten bij die onderstroom beklijven niet.

Gedragsverandering vraagt om open te staan voor de wijsheid van ons lijf. Te doorleven wat we onszelf tot doel hebben gesteld. Aan te voelen en open te staan voor wat we ervaren in onze omgeving. Zo leren we beter aan te voelen of ons veranderverhaal ‘klopt’. Of dat er ergens onrust ontstaat die aandacht vraagt. Daardoor stoppen we met te bedenken wat we van plan zijn en gaan we het meer ervaren. Onze ambities zullen dan een stuk realistischer worden en veel meer kans van slagen krijgen.

Ik stel me tot doel in 2018 meer gebruik te maken van de wijsheid van mijn lijf en daarop te vertrouwen. Doe je mee?

 

IKOS Consult – Roeland Bosch ondersteunt organisaties in het formuleren van hun veranderopgave en verbindt die met de opgave voor leiders. Hij gelooft dat organisatieontwikkeling ontstaat door leiderschapsontwikkeling. Zelfkennis en zelfbewustzijn zijn essentiële stappen om tot deze synergie te komen. Daardoor ontstaat er meer werk plezier en mooiere resultaten. Op inspirerende wijze draagt hij bij aan het realiseren van organisaties waar die synergie bestaat. De kunst van verbinden….

Meer informatie over werkwijze en aanbod vind je op www.ikosconsult.nl

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink. Reacties zijn gesloten, maar u kunt een trackback achterlaten: Trackback URL.