• IKOS Consult: organisatieontwikkeling door leiderschapsontwikkeling
  • IKOS Consult inspireert en brengt veiligheid om zaken te bespreken
  • IKOS Consult: organisatieontwikkeling door leiderschapsontwikkeling
  • IKOS Consult inspireert en brengt veiligheid om zaken te bespreken
maak het mee

De onderstroom boven

Vrijdag 19 en zaterdag 20 september was ik één van de meemakers van het Maak Het Mee veranderevenement. In dit tweedaags evenement stonden niet de theoretische verhalen over veranderen centraal maar ging het vooral over onze ervaringen bij veranderen. Welke ervaringen doen je veranderen? Welke interventies werken écht? Hoe kunnen we de laatste inzichten uit verschillende (wetenschappelijke) stromingen ervaren en toepassen in ons werk?

Twee dagen dompelde ik mij, met ruim 120 collega’s onder in fysieke oefenigen, opstellingen, visualisaties en kunst. Regelmatig kwam ik letterlijk in beweging, viel ik stil of raakte ontroerd door alles wat ik meemaakte. Meer nog dan het programma genoot ik van de bijzondere ontmoetingen. De gesprekken over dilemma’s in lopende veranderopdrachten, het zoeken naar de inzet van je eigen kwetsbaarheid of de confrontatie met je eigen beperkingen als professional.

In twee dagen ontstond er een sfeer van openheid, vertrouwen en teamspirit die ik nog niet zo vaak had meegemaakt. Terwijl het einde naderde vroeg ik me af welk  afscheid recht zou doen aan twee mooie en intieme dagen waarin ik en anderen veel hadden meegemaakt.

Toen nam als laatste spreker Lina Issa, video en performance kunstenaar, het woord. Als één van de Meemakers is het haar talent om onderstromen in organisaties in rituelen te vertalen. Ze vertelde op ontroerende wijze wat haar eigen ervaringen waren geweest tijdens deze twee dagen. Haar verhaal ging over in gezamenlijk verhaal dat mij hielp om in stijl deze dagen écht af te ronden.

Op verschillende momenten in het programma had ze vragen gesteld aan de andere bezoekers: ‘Waardoor voelde je je geraakt?’ ‘Wat is de smaak van angst?’ ‘Wanneer voelde jij je kwetsbaar?’ waren een paar van deze vragen. Iedereen had een envelop op zijn stoel liggen waarop ze één van de antwoorden op een kaartje had geschreven.

Één voor één stonden we op, draaiden ons om en lazen voor wat iemand anders had opgeschreven. Vervolgens bleef je staan, de mensen achter je aankijkend. Langzaam draaide de hele groep zich zo richting uitgang. Terwijl de zinnen een collage vormden van de ervaringen van de afgelopen dagen, verschoof de focus van Lina zelf, naar elkaar, naar de uitgang en het slot van het evenement. .

Ik voelde me ontroerd, verbonden met de anderen en tegelijkertijd maakte het op een mooie manier voelbaar en tastbaar dat het voorbij was. Het bood ruimte aan mijn gevoelens van de afgelopen dagen, zonder dat ik er zelf woorden aan hoefde te geven. Het was voor mij een prachtige manier om uiting te geven aan ervaringen en emoties die ik met deze groep had meegemaakt. Dat maakte het makkelijker om door te gaan.

Rituelen doen dat; ze hebben het vermogen om uiting te geven aan wat er binnen een groep leeft. Juist op emotioneel niveau. Organisaties staan niet meteen bekend om dat vermogen. Terwijl elke keer weer blijkt hoe bepalend die emoties en onderstromen zijn voor ons gedrag. Daarom zouden organisaties, zeker bij veranderingen, veel kunnen winnen bij de inzet van rituelen die kunnen helpen bij het verwerken van de angst, het verdriet of de boosheid die wordt losgemaakt.

Passende rituelen ontroeren en geven uiting aan wat er gevoeld en ervaren wordt zonder er woorden aan te hoeven geven. Ze raken en ontroeren, dragen bij aan verbondenheid en maken ruimte voor iets nieuws. Het vereist lef om ze in te zetten. En de gave en creativiteit om de juiste vorm te vinden. Ik heb in de afgelopen dagen ervaren dat dit kan en dat het werkt! En ga ze vaker en meer inzetten in mijn opdrachten. Jij ook? Ik ben benieuwd naar jouw ervaringen!

Welke rituelen heb jij ingezet bij organisatieveranderingen?  

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink. Reacties zijn gesloten, maar u kunt een trackback achterlaten: Trackback URL.